Somnarium vindt gitarist; de line up is compleet!
Geplaatst door Frank Savelkoul op May 08 2009 13:13:03
Onlangs is ook de vacature voor gitarist opgevuld. Michel, jij hebt de eer om Somnarium compleet te maken. Kun je jezelf introduceren?
OK, dat is goed. Ik ben Michel van Belkom, 34 jaar en een rasechte Tilburger.
Toen ik 14 jaar was kocht ik mijn eerste gitaar. Het was ook in diezelfde tijd dat ik in aanraking kwam met metal en hardrock. Vooral bands zoals Iron Maiden, Metallica, Megadeth en Ozzy Osbourne sprongen er voor mij uit. Tot mijn 19de heb ik gitaarles gehad maar toen ik merkte dat de leraar mij niet meer zoveel bij kon leren ben ik ermee gestopt. Letterlijk en figuurlijk. De gitaar op de standaard en ik dook de sportschool in.
Ik heb toen 5 jaar niet meer gespeeld maar door een operatie kwam ik een aantal weken thuis te zitten. Ik was toen blij dat ik mijn gitaren en toebehoren nooit had verkocht. Ik pakte de gitaar weer en het was weer als vanouds.

Dat is dan inmiddels 10 jaar geleden en blijkbaar ben je sindsdien niet meer geweken van je gitaar. Maar je zocht meer diepgang in je ontwikkeling. Hoe heb je dat aangepakt?
Ik ben toen les gaan volgen bij een leraar die het conservatorium gedaan had.
Daar heb ik mijn theoretische kennis bijgespijkerd. In die periode kwam ik in aanraking met instrumentale muziek en dan vooral van virtuozen als Joe Satriani, Steve Vai en Pat Metheny. Ook de band Dream Theater kwam in het vizier en sindsdien ben ik ook van progressieve rock gaan houden. Ik ga geregeld naar concerten van deze bands en virtuozen. In die muziekstijl moet je voor jezelf steeds de lat hoger leggen. Ook ik hoop in de toekomst te groeien als muzikant en als gitarist.

Je bent er zelfs professioneel mee bezig, toch?
Inderdaad, het zolderkamertje werd te klein en zodoende heb ik twee jaar geleden de schuur verbouwd tot een gitaarstudio genaamd Studio 101. Ik ben ijverig les aan het geven in diverse leeftijdscategorieŽn.