welkom op somnarium.nl
   Home News Web Links
March 02 2021 14:20:57   
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 2
Nieuwste lid: Frank Savelkoul
Bassist versterkt Somnarium; het fundament is compleet!
Stijn is de volgende stap in de ontwikkeling van Somnarium. Deze vaardige bassist gaat samen met Elger de basis vormen, het progressieve fundament van Somnarium. Stijn, vertel eens iets over je eigen muzikale fundamenten.
OK, ik ben in 2002 begonnen met mijn eerste band. Begin 2003 zijn de gitarist en ik gestopt en voor ons zelf begonnen met een nieuwe drummer waarbij we covers speelden varierend van rock en metal tot grindcore. We hebben 5 a 6 eigen nummers geschreven met deze stijlen in ons achterhoofd. Meerdere optredens volgden. In 2007 ben ik gestopt met de band.

En wat was de reden daarvan?
Tja, ik voelde mij niet meer thuis vanwege mijn veranderde muzieksmaak. Deze had zich meer ontwikkeld naar progressieve rock, progressieve metal en jazz fusion. Een ontwikkeling die ik ook op mijn bas wilde doormaken.

Dit zal niet uit de lucht zijn komen vallen. Welke bands zijn bijvoorbeeld een inspiratiebron geweest?
Mijn interesses voor muziek zijn heel divers, varierend van Opeth, Spock's Beard, The Tangent, The Old Dead Tree tot Marcus Miller, Weather Report en meer van dit soort bands. Bassisten die voor mij een voorbeeld zijn, zijn bijvoorbeeld Marcus Miller, Stanley Clark, Cliff Burton en Jaco Pastorius.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Plaats een reactie
U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Login
Gebruikernaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?