welkom op somnarium.nl
   Home News Web Links
May 10 2021 09:00:29   
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 2
Nieuwste lid: Frank Savelkoul
Laatste nieuws
Jean-Marc van Herck heeft onlangs besloten om te stoppen met Somnarium. De redenen zijn persoonlijk: op dit moment kan hij niet de motivatie vinden die Somnarium nodig heeft. De rest van de band betreurt dit, maar respecteert zijn besluit. Op dit moment is de zoektocht begonnen naar een nieuwe toetsenist, die de plek van Jean-Marc kan opvullen.
Next gig: Somnarium speelt in The Rambler op 10 december
Elk optreden smaakt naar meer. Daarom zal Somnarium op 10 december 2009 in The Rambler op de planken staan. The Rambler is te vinden aan het stationsplein nummer 12 in Eindhoven. Klik hier voor de locatie via Google Maps.

Somnarium zal als laatste spelen vanaf 23h00. De avond zal beginnen om 20h30 met Seven Days Remain. Zie het affiche hieronder voor de complete line up.

See you in Eindhoven!

Somnarium heeft eerste optreden gepland
Op zondag 22 november zal Somnarium zijn eerste optreden verzorgen!! Dit zal gebeuren in cafe De Hei, Bosscheweg 82 te Drunen. Klik hier voor de locatie via Google Maps.

Er zal een aantal bands optreden; vanaf 15h10 zal Somnarium op het podium staan. Verdere line-up is niet bekend.

In een set van een half uur zullen we zowel covers als eigen nummers spelen. We staan te popelen om nu eindelijk (weer) contact met publiek te krijgen. Daarom nodigen we bij deze iedereen uit om onze opgekropte energie te ontvangen :-) Gas erop!

See you in Drunen!
Somnarium vindt gitarist; de line up is compleet!
Onlangs is ook de vacature voor gitarist opgevuld. Michel, jij hebt de eer om Somnarium compleet te maken. Kun je jezelf introduceren?
OK, dat is goed. Ik ben Michel van Belkom, 34 jaar en een rasechte Tilburger.
Toen ik 14 jaar was kocht ik mijn eerste gitaar. Het was ook in diezelfde tijd dat ik in aanraking kwam met metal en hardrock. Vooral bands zoals Iron Maiden, Metallica, Megadeth en Ozzy Osbourne sprongen er voor mij uit. Tot mijn 19de heb ik gitaarles gehad maar toen ik merkte dat de leraar mij niet meer zoveel bij kon leren ben ik ermee gestopt. Letterlijk en figuurlijk. De gitaar op de standaard en ik dook de sportschool in.
Ik heb toen 5 jaar niet meer gespeeld maar door een operatie kwam ik een aantal weken thuis te zitten. Ik was toen blij dat ik mijn gitaren en toebehoren nooit had verkocht. Ik pakte de gitaar weer en het was weer als vanouds.

Dat is dan inmiddels 10 jaar geleden en blijkbaar ben je sindsdien niet meer geweken van je gitaar. Maar je zocht meer diepgang in je ontwikkeling. Hoe heb je dat aangepakt?
Ik ben toen les gaan volgen bij een leraar die het conservatorium gedaan had.
Daar heb ik mijn theoretische kennis bijgespijkerd. In die periode kwam ik in aanraking met instrumentale muziek en dan vooral van virtuozen als Joe Satriani, Steve Vai en Pat Metheny. Ook de band Dream Theater kwam in het vizier en sindsdien ben ik ook van progressieve rock gaan houden. Ik ga geregeld naar concerten van deze bands en virtuozen. In die muziekstijl moet je voor jezelf steeds de lat hoger leggen. Ook ik hoop in de toekomst te groeien als muzikant en als gitarist.

Je bent er zelfs professioneel mee bezig, toch?
Inderdaad, het zolderkamertje werd te klein en zodoende heb ik twee jaar geleden de schuur verbouwd tot een gitaarstudio genaamd Studio 101. Ik ben ijverig les aan het geven in diverse leeftijdscategorieën.
Bassist versterkt Somnarium; het fundament is compleet!
Stijn is de volgende stap in de ontwikkeling van Somnarium. Deze vaardige bassist gaat samen met Elger de basis vormen, het progressieve fundament van Somnarium. Stijn, vertel eens iets over je eigen muzikale fundamenten.
OK, ik ben in 2002 begonnen met mijn eerste band. Begin 2003 zijn de gitarist en ik gestopt en voor ons zelf begonnen met een nieuwe drummer waarbij we covers speelden varierend van rock en metal tot grindcore. We hebben 5 a 6 eigen nummers geschreven met deze stijlen in ons achterhoofd. Meerdere optredens volgden. In 2007 ben ik gestopt met de band.

En wat was de reden daarvan?
Tja, ik voelde mij niet meer thuis vanwege mijn veranderde muzieksmaak. Deze had zich meer ontwikkeld naar progressieve rock, progressieve metal en jazz fusion. Een ontwikkeling die ik ook op mijn bas wilde doormaken.

Dit zal niet uit de lucht zijn komen vallen. Welke bands zijn bijvoorbeeld een inspiratiebron geweest?
Mijn interesses voor muziek zijn heel divers, varierend van Opeth, Spock's Beard, The Tangent, The Old Dead Tree tot Marcus Miller, Weather Report en meer van dit soort bands. Bassisten die voor mij een voorbeeld zijn, zijn bijvoorbeeld Marcus Miller, Stanley Clark, Cliff Burton en Jaco Pastorius.
Frank speelt Don Curzio in "Le nozze di Figaro"
Frank is onlangs gekozen voor een nieuwe rol in een opera. Dit keer een kleine rol als Don Curzio in "Le nozze di Figaro". Een stotterende rechter, met een zekere partijdigheid en hebzucht naar geld. De uitvoeringen staan gepland van 17 t/m 19 juli. Klik hier voor meer informatie over de opera.
Drummer versterkt Somnarium!
Met Elger heeft Somnarium een bijzonder capabele drummer weten te vinden. De zoektocht is lang geweest, maar het was het wachten waard. Elger, welkom, kun je kort iets over jezelf vertellen: wat is je voorgeschiedenis en hoe kom je bij Somnarium terecht?

“Dat doe ik graag”, begint Elger. “Ongeveer 12 jaar geleden kreeg ik mijn eerste snaredrum en ben ik begonnen bij de showband in Nieuwkuijk, waar ik ook drumlessen ging volgen. Met de showband heb ik vele optredens verzorgd in de Benelux.
Na een paar jaar kocht ik mijn eerste drumstel en ook hiervoor ben ik met lessen gestart. Sindsdien heb ik in enkele bands gespeeld, waarmee ik podiumervaring heb opgebouwd. Alle waren coverbands in het pop/rock genre. Nu was ik op zoek naar een band die wat meer in ‘mijn straatje’ ligt en naar meer uitdaging voor mijn drumpartijen. En zo kwam ik terecht bij Somnarium.”

Dit klinkt veelbelovend. Zou je wat specifieker kunnen zijn over “jouw straatje”? En heb je nog Grote Voorbeelden?

“Mijn interesses qua muziek zijn vrij breed”, gaat Elger verder. “Zo luister ik heel graag naar progressieve rock/metal zoals Dream Theater, Symphony X en Planet X, kan ik goed luisteren naar Amerikaanse rock als ZZ Top en Bruce Springsteen, en luister ik anderzijds ook graag naar filmmuziek als Hans Zimmer en James Newton Howard.
Drummers die mij veel hebben geinspireerd zijn Virgil Donati, Mike Portnoy en Tony Royster Jr.”
Frank goes Monteverdi
In een reeks slotconcerten van het CKE wordt een aantal malen het stuk "Lamento della Ninfa" van Claudio Monteverdi ten gehore gebracht. Frank vervult hierin de rol van tenor. Op 13 en op 23 juni zijn reeds uitvoeringen geweest. Een derde uitvoering is gepland op vrijdag 29 juni vanaf 19.00 uur in het auditorium van het CKE (Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven). De toegang is gratis.
Samples op de site!
Eindelijk is het dan zover. Er zijn onder het kopje Sounds samples te vinden van Somnarium. Ouverture en It Never Ends zijn nu gedeeltelijk te beluisteren. Klik hier om de samples te beluisteren.
Frank speelt Graaf Belfiore in "Die Gärtnerin aus Liebe"
Frank heeft na een voorbereiding van een half jaar de rol van Graaf Belfiore vertolkt in de opera "Die Gärtnerin aus Liebe". Deze vond afgelopen weekend plaats. Klik hier voor de foto's. Klik hier voor meer informatie over de opera.
Login
Gebruikernaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?